söndag 29 mars 2009

Mina Polka Dot Mitts är klara


Jag har börjat sticka pulsvärmare igen och är klar med pulsklubbens marsmönster som var Polka Dot Mitts, jag är väl i och för sig ganska nöjd, men skulle jag göra ett par till så lägger jag nog till ett par mönsterrapporter för att få dem lite längre både vid handleden och vid fingrarna.
Nu ska jag bara leta fram något garn till april månads pulsvärmare, vet ännu inte vad jag ska satsa på.
I morgon bär det iväg till Åland på en liten kryssning, det är sådant man kan göra när det inte finns något arbete som kallar på en. Då det är en pensionärsförening jag och maken ska åka med så passar väl dagens kloka ord riktigt bra. "Det är bra att vara gammal - då har man alla åldrar inom sig."

söndag 22 mars 2009

Ett paket i postlådan


Det finns dagar som känns bättre än andra och det är när det ligger ett stort paket i brevlådan, det hände mig här om dagen, närmare bestämt i torsdags, när paket från Garn- och kaffe-bytet låg i lådan. Tack snälla Lena för det fina paketet, sockgarn, stickor i bambu (tror jag att det var) både rundsticka och strumpstickor så att jag kan välja vad jag ska använda vid strumpstickning, två sorters kaffe, jag har inte smakat på dem än men de luktar väldigt gott i mitt skafferi nu, både vanilj och kardemumma. Mörk choklad med apelsinsmak som är så gott, och ett ljus med jordgubbsdoft som får mig att tänka på sommaren. Kan det ha vara bättre. Jag hoppas att allt som Lena hade stoppat i paketet hade kommit fram till mig för det var ett stort hål i paketet när det kom.
Tack än en gång Lena. Jag blev så klart nyfiken och tittade in på Lenas blogg och såg att hon också hade fått sitt bytespaket, lite roligt var det allt när jag såg att det var dotter min som hade skickat paketet. Världen är bra liten.
Maken skulle till Gävle i fredags och då följde jag med och stannade hos min svägerska och mina två guddöttrar som bor där. Några dagar under februarilovet fick vi rå om den ena flickan några dagar och då det slumpade sig så att det var stickcafé på biblioteket den tisdagen så fick hon följa med och sticka hon också. Det blev en mössa av eco ull, hon hade aldrig stickat aviga maskor tidigare så det blev lite nytt för henne, men hon klarade det alldeles förträffligt, eller vad tycks? Riktig bra gjort som första försök, hon själv är jättenöjd.

Dagens kloka ord från Swärds flerårsalmanacka lyder "Innanför skröpliga skal kan man finna ädla pärlor."

söndag 15 mars 2009

Min hemliskompis bor söderöver


I fredags var det en mycket trevlig dag, trots att fredagen hade 13 som datum, visserligen bet jag sönder en visdomstand på filmjölk, men det uppvägdes utan tvekan av paketet som kom med posten senare på dagen.
Den enda ledtråd jag fick var att paketet kom söder ifrån och det är mycket som ligger söder om Storvreta ska ni veta så det gav mig inte mycket till ledtråd, men innehållet i paketet var helt fantastisk, tack snälla vän i från södern för det underbara garnet från Östergötlands ullspinneri, precis rätt blå färg för mig, bilden gör inte färgen rättvisa och jag vet inte om de små stickmarkörerna syns, men det är nyckelpiga och en delfinpar som ligger på garnet, mycket söta och användbara, det blir säkert en sjal av garnet kanske med pärlor på. Du ska veta min vän från södern att jag är inte så känslig att det spelar någon roll om det kommer med några hundhår, jag måste vara i närkontakt med hunden innan jag känner av den.
Nu är det inte många timmar kvar av den 15 mars, men kom ihåg att man måste skynda sig medan man har lust.

tisdag 10 mars 2009

Stickcafé i kväll






I kväll är det stickcafé i Storvreta, jag visste det redan, men nu kan man också läsa om det i vår lokala morgontidning, mycket oväntat och kul. Undrar just om det är någon som läser det och kommer till biblioteket. Dotter min har också lappat en del lyktstolpar i samhället också så nu hoppas vi på fler deltagare än de 2-3 som har varit förut.
Sitter just nu och väntar på att åka till stan, maken hade bara något litet han skulle göra först, men det verkar som det blev något stort istället för han har hållt på i över en timme med det lilla.

En liten betraktelse av Simone De Beauvoir "Förlåt alltid dina fiender - det finns inget som plågar dem så mycket"

söndag 1 mars 2009

Mitt garnoch tebytar paket.


Tack snälla Eva för det underbara paketet jag fick här om dagen.
Garnet är handfärgat och en blandning av kashmir och alpacka och så nytt att det inte hade hunnit fått någon banderoll, ni skulle bara känna, det är så mjuk och skönt, ett garn som man kan gå och klämma och känna på hur mycket som helst. Ett spännande te med vinbärssmak och choklad av min favoritsort. Ni förstår att jag blev glad över paketet.

I lördags var jag på fest i Örebro, med lång klänning och frack, god mat och dans till bra musik. Bilresan gick utan problem både dit och hem för oss, tyvärr så var det inte så lyckligt för den bilföraren som hade kört av vägen och hamnat på taket mellan körbanorna, hoppas att det hade gått bra för föraren och ev passagerare.

Stickning var så klart med till Örebro, projektet som skulle färdigställas var en socka med hjärtan på, ett mönster som jag komponerade till alla hjärtans dag, men det blev lite fel i tankeverksamheten när socka nr två skulle stickas det blev två högerstrumpor, har bara bård på höger sida, nu har jag i alla fall ett komplett par med bård på båda sidorna.

Första mars, känner nästan att våren är på väg, dagarna är längre, även om snön fortfarande finns kvar, längtar efter våren tycker vintern blir jobbigare för varje år.
Visdomsordet för idag blir: Det är inte alltid uppbrottet som är det modiga - utan att stanna kvar.