lördag 25 april 2009

April månads handledsvärmare klara

De har varit klara ett tag, jag blev bara lite trött då det inte räckte med ett nystan utan jag var tvungen att köpa ett till för att kunna avsluta de sista 8 varven och tummarna, men här kommer bildbeviset på att de är klara. Jag stickade i ett baby alpacka garn mjukt och skönt.
Det har gått troll i min stickning, jag är nästan klar med Revontuli sjalen som påbörjades i måndags, mönstret fick jag från min hemlis och garnet av dotter min, men tro inte att ett och ett halvt hg garn räcker till hela sjalen, skulle säkert behöva garn för ett par varv till, så nu är jag i valet och kvalet om jag ska "sticka baklänges" några varv och avsluta eller om jag ska beställa ett nystan till, jag lutar nog åt att avsluta nu och inte köpa något nytt nystan.

Ska sätta mig i solen en stund med en kopp kaffe innan jag cyklar till affären och köper tidningen, en av kvällstidningarna har en Kalle Anka DVD med som bilaga och den ska jag försöka få tag i, maken har köpt de tidigare men idag har han åkt till Gävle, han skulle ta tåget men Upptåget följde inte tidtabellen utan stannade i Skutskär och han tyckte det var lite långt att gå därifrån så det fick bli bilen, jag måste erkänna att jag inte tycker om att han kör själv, men idag fanns ingen annan lösning.
Dagens kloka ord rå bli: "De flesta människor behöver mer kärlek, än de förtjänar."

onsdag 15 april 2009

Födelsedag

Så har jag blivit ett år äldre igen, inte klokt vad fort tiden går, jag har blivit så uppvaktad med både mail, sms, telefonsamtal, vykort, postpaket och besök, igår kom det ett kuvert i brevlådan från "min" hemlis, bara min, men tro det eller ej, jag kunde hålla mig från att öppna paketet till i morse.








Jag blev jätteglad när jag såg vad som var i, tack, tack snälla hemlis för den fina presenten, jag har flera sjalar, gillar sjalar, men ingenting att fästa dem med förrän nu.
Jag har fått många andra presenter också, 10 röda rosor från maken, en glaslampasom lyser underifrån, tillverkad på Tobo glasbruk, från mina söner med familjer och en mycket vacker kruka, från Sillerud tillverkad på ett krukmakeri där, från dottern med familj, en CD bok och fler blommor, har säkert glömt något också. Jag blir så rörd av all uppvaktning. Fick också ett elektroniskt kort av min sista chef och det är ändå snart 3 år sedan jag slutade, tänk att hon kommer ihåg mig.
Tack alla som har tänkt på mig idag.
Nu ska jag sätta mig och försöka sticka ett par varv på den sjal jag fick mönster till av dottern i julklapp, det går inte som på räls måste jag väl medge, 4 varv fram och 3 tillbaks har det varit, har ändå kommit till varv 185, den blir fin när den blir klar och vem vet det kanske kommer en bild på den även innan den är klar.

fredag 10 april 2009

Påskpresent

Lagom till påsk låg det ett paket i min brevlåda, avsändare var min hemliskompis, det var ett ganska tungt och tjockt paket som kom, väl tejpat var det också så jag fick jobba riktigt bra för att komma i kuvertet, vet ni att de där gröna kuverten man köper på posten innehåller någon form av grå pappersfyllning, jag vet det nu för det hamnade på mitt köksbord under mitt försök att komma in i paketet. Det är så roligt att få paket och vilket paket sedan. Min hemliskompis ville ha lite tips på vad jag ville ha, men jag hade inga tips att ge henne, tror nog ändå att hon hade ett sjätte sinne när hon satt ihop paketet.
Dottern och jag var på symässan i Kista och på väggen hängde en sjal och jag sa att den har jag beskrivning på men bara på finska så jag måste nog lära mig det för den är så snygg och vad tror ni ligger i mitt paket om inte en beskrivning på sjalen "Reventuli-shawl" och i en engelsk översättning så nu kan jag sticka den. Det är så tråkigt att det inte går att se färgen på garnet, det är ett entrådigt ullgarn i många olika blåa och gröna toner och lite svart är det nog också i. Ljusen kom till användning nästan på en gång.

Så här fint blev det på mitt köksbord när ljusen kom i och tupparna kom fram.

Servetterna kommer fram på påskafton då våra två söner med familjer kommer för att äta påskmiddag, dottern och hennes familj saknas i år då de firar påsk i värmland hos svärsonens mamma.
Tack snälla hemlis för det fina paketet och en riktigt glad påsk önskar jag dig och alla andra som ev läser min blogg.