söndag 28 december 2008

Julen över

Så var julen över för den här gången, den som vi har väntat på och sett fram emot, vart tog den vägen? Julafton var vi hos dottern och hennes familj, väldigt trevligt, lillkillen tyckte dock att det dröjde väldigt länge tills tomten skulle komma, så julklapparna öppnades redan före middagen, kan tala om att middagen blev mycket lugn. Storasyster C saknades, hon var hos sin pappa över helgen men hon fanns med per telefon ett par gånger under eftermiddagen.
Tänk vilka snälla barn jag har, har jag verkligen gjort mig förtjänt av alla fina julklappar jag fick? hör bara: Harmony Wood utbytbara rundstickor, garn och ett mönster till en mycket vacker sjal av dottern och hennes familj, ett mycket snyggt halsband av äldsta sonen med familj och en vitlöksrivare med tillbehör av den yngre av sönerna och dennes familj. Av maken fick jag en prenumeration på Simply knitting och av min julklappsbytarvän fick jag många fina saker bl a ett klippangarn och en kalender för stickerskor tack så väldigt mycket Marianne. Chokladen försvann fort, den var väldigt god till kaffet. Den runda "pucken" trodde jag var ett måttband när jag klämde och kände på paketen innan julaftonen, men det visade sig vara en handduk, ska bli kul att se hur den blir när den vecklas ut. Än en gång tack för de fina julklapparna.











Annandagen hade vi fullt hus här hemma, konstigt att det av en familj med 3 barn kan bli 15 personer, när barnen har vuxit upp och skaffat egna familjer. Storasyster C saknades även nu, hon var kvar hos pappa.
Det har även blivit en del stickat under julen då jag har följt två julkalendrar, en är klar men den andra har jag bara kommit till den 9 december, den blir nog klar den med så småningom.
I morgon ska jag försöka hinna med att gå på har Uppmaskan stickcafé, det är alltid trevligt att träffa andra stickare och inte bara sitta hemma för sig själv.

Till sist så sa filosofen Seneca som levde mellan 4 f.kr - 65 e.kr att "Vi har inte för lite tid oss tillmätt, men vi slösar för mycket med den."
Kanske något att tänka på inför det nya året.
Gott slut mina vänner och ett Gott Nytt för snart är vi där.

tisdag 23 december 2008

God Jul

Nu är det inte långt kvar till julafton. Jag har inte bakat saffransbröd, inte pepparkakor, inte gjort kola eller knäck,ingen sylta, ingen leverpastej, jag har inte ens en skinka till i morgon, men revbensspjäll har jag, julen kommer ändå, julafton firar vi tillsammans med dottern och hennes familj, så det blir både sill, lax och skinka så det går ingen nöd på oss.
En riktigt god jul önskar jag alla som tittar in.

torsdag 11 december 2008

Första julklapparna


Idag kom jultomten förbi med paket till mig, jag förstår att han måste vara ute i tid om alla paket ska hinna komma fram till julafton, men vad svårt det är att inte öppna paketen i förväg. Tack snälla Marianne för paketen och kortet som var med gjorde mig ännu mer nyfiken för det står att det stora paketet innehåller något som alla stickerskor bör ha, så hon köpte en till sig själv också, garn är ju något som alla stickerskor bör ha men jag kan garantera att i det paketet finns inget garn (jag har klämt på det). Ett av de andra paketen innehåller garn för det avslöjade Marianne på kortet, men vilken sort och vilken färg framgår ju inte av paketet. Jag lovar att jag ska visa vad som finns i paketen men inte före julafton, så håll tummarna att jag kan hålla mig från att öppna dem.