fredag 15 maj 2009

Tuff tillvaro trots all tid i världen

Det har varit ett par bråda dagar, vi har varit på ett par pensionärsresor maken och jag, i onsdags gick färden till Engelsberg bruk och oljeön, Engelsberg bruk är enligt UNESCOs världsarvskommitté "ett enastående exempel på ett industrikomplex från 1600- 1800-talet med viktiga tekniska lämningar liksom intakta administrativa byggnader och bostadshus" Intressant och väldigt bra guider på båda ställena.

På torsdag morgon var det dags igen den här gången en hemlig resa, de enda som visste vart vi skulle var chauffören och reseledaren, det gissades vilt i bussen, resan gick liksom dagen innan mot Dalarna, i Säter svängde bussen av mot centrum och vid Biografmuseet stannade den, ett par intressanta timmar senare, med många nostalgitripper, bar det av igen den här gången tillbaka mot Avesta och Carl Jularbo museet där vi möttes av en mycket kunnig guide som hade med sig sin dragspelande pappa, så det blev både sång och musik då det visade sig att de båda tillhörde Jularbo Gille.
Mitt sista hemlispaket hade landad i min brevlåda medan jag var borta, det är alltid lika spännande att öppna paketet. Tack snälla Bente för det underbara paketet.
En tidning med många fina mönster, sockgarn, design Kaffe Fassett, Regia silk garn i en ljust grå färg, rosen i nedre hörnet är en anteckningsbok så fin så jag vet inte om jag någonsin kommer att skriva i den. Jag kan tala om för dig att vi har det fint här uppe också men någon sommarvärme har vi inte, i solen är det varmt och skönt, men vinden är kall, riktigt kall.

Jag har även blivit klar med min Mystic Waters Lace Shawl, ett mönster av Anna Dalvi, jag fick mönstret av dotter min i julklapp, jag har stickat på den länge, den var inte helt lätt men rolig, jag har stickat framåt och jag har stickat baklänges, men resultatet är jag nöjd med, det var inte helt lätt att få den på bild, den är ganska stor trots att jag inte valde att sticka den största storleken.
Ska försöka med ett nytt foto vid ett annat tillfälle, jag har redan bestämt att jag ska sticka den i ett annat garn också, den här är stickad i ett ljusgrått entrådigt garn inköpt på marknaden i Uppsala för något år sedan, det lutar åt att jag kanske tar garnet jag fick i det andra hemlispaket från Bente, också ett entrådigt garn i blå toner.

Idag har Grunnaren grunnat så här:
"Det finns de som blir sina ideal trogna, även om deras åsikter går stick i stäv med de allmänna.
Har de en inre styrka eller är de oförmögna att följa med tidens svängningar?

måndag 4 maj 2009

Revontuli shawl


Nu är min Revontuli sjal klar, den regnbågsfärgade, som jag fick beskrivningen till av min hemlis och garnet av dotter min, men som vanligt gick det ju inte helt smärtfritt, när jag hade fyra varv kvar tog garnet slut, det kommenterade jag i förra inlägget. När jag hade bestämt mig för att köpa ett nystan till tog det bara ett par dagar från beställning tills jag hade garnet hemma igen. För att få färgerna att stämma måste jag nysta upp det lite, inte heller det något större problem, men på det aviga varvet efter hålvarvet fick vajern på rundstickan för sig att den skulle släppa från fästet, det gjorde mig arg av två anledningar, den första var ju att jag måste backa ett par varv för att få ordning på varven igen men det som gjorde mig mest arg var nog ändå att det var ett par Symfonie wood stickor som jag fick av dottern i julklapp, ett set med 3 olika toppar och olika längder på vajrarna, hade förväntat mig att så dyra stickor skulle hålla lite bättre än billiga metallstickor. Trodde först att tippen hade snurrat upp sig, för det har hänt att den nästan har ramlat av där, men det var vajern som släppt från fästet dåligt tycker jag.
Till slut, har ni tänkt på att alla människor ler på samma språk.